Sikkerhedsstøvler

 • Branche add remove
 • Mærke add remove
 • Lukning add remove
 • Farve add remove
 • Køn add remove
 • Egenskaber add remove
 • Størrelse add remove

Viser 1 - 12 af 28

Upload logo i enten PNG eller JPG format
Uploadet logo:
file_download Generere produktliste
+ 2

Vejl. salgspris
849,00 DKK
142011

Devon

+ 1

Vejl. salgspris
429,00 DKK
+ 1

Vejl. salgspris
359,00 DKK

Vejl. salgspris
649,00 DKK
+ 5

Vejl. salgspris
1.899,00 DKK
+ 6

Vejl. salgspris
1.929,00 DKK
462041

Purofort

+ 2

Vejl. salgspris
745,00 DKK
462933

Purofort

+ 2

Vejl. salgspris
909,00 DKK
+ 2

Vejl. salgspris
1.199,00 DKK
+ 4

Vejl. salgspris
1.019,00 DKK
+ 4

Vejl. salgspris
1.099,00 DKK

Sikkerhedsstøvler fra Sika Footwear 

Som entreprenør, der arbejder udendørs på store byggepladser i vinterhalvåret, har man brug for det helt rigtige fodstøj. Sikkerhedsstøvler har, ligesom de godkendte sikkerhedssko, tåværn og eller sømværn. Det vil sige, har støvlen ikke en EN ISO 20345:2011- eller EN ISO 20345:2022-godkendelse, er den ikke godkendt som sikkerhedsstøvle.  
 
Sikkerhedsstøvler er nemlig ideelle til dem der arbejder i den sorte industri. Den sorte industri er kendetegnet ved udendørs, groft arbejde, fx på byggepladser, hvor der også ind imellem arbejdes med materialer som flydende beton.  

Vigtigste egenskaber ved sikkerhedsstøvler 

Du undrer dig måske over, hvorfor man ikke bare kan vælge en sikkerhedssko af læder i stedet for en høj sikkerhedsstøvle, men det er der flere årsager til. Kolde vintermåneder kombineret med udendørs arbejde i et, til tider, svært fremkommeligt og mudret miljø, kræver varme, grove såler og ikke mindst, er det en stor fordel at have et højere skaft, og en robust og holdbar overdel. 

Læs mere om de specifikke egenskaber ved sikkerhedsstøvler i et af de følgende afsnit: 

 • Høje skafter giver bedre sikkerhed og komfort 
 • Grove såler til et groft miljø 
 • Overdelens betydning for sikkerhed og komfort 
   

Høje skafter giver bedre sikkerhed og komfort

Du undrer dig måske over, hvorfor man ikke bare kan vælge en sikkerhedssko, i stedet for en høj sikkerhedsstøvle. Godkendte sikkerhedssko er ikke altid den optimale løsning at arbejde i, i den sorte industri. Ofte kan sikkerhedsstøvler nemlig opfylde flere af de behov, der skal tilgodeses, når man arbejder i den branche.  

Der er altså flere årsager til, at en sikkerhedsstøvle er bedre fodtøj end en sikkerhedssko, til lige netop den sorte industri.  
 
En kold vinter kombineret med udendørs arbejde i et, til tider, svært fremkommeligt og mudret miljø, kræver varme, grove såler og ikke mindst, er det en stor fordel at have et højere skaft. Det er der nemlig brug for, netop for at minimere risikoen for at vand eller beton løber ind og ned i strømperne til fødderne.  
De høje skafter på sikkerhedsstøvler har også en sikkerhedsmæssig funktion. De beskytter nemlig anklen og længere op ad benet. Nogle steder på byggepladser, er det et krav at medarbejderne bærer støvler frem for sko, på grund af de beskyttende egenskaber af ankel og underben.  

Det høje skaft på sikkerhedsstøvlen har altså flere funktioner. Både komfort, sikkerhed og beskyttelse.   
 

Grove såler til et groft miljø 

Sålen på en sikkerhedsstøvle er tyk, og konstrueret i et groft mønster, der sikrer et bedre fodfæste i grus, sand og mudder. I sålen er mønsteret også lavet som dræningskanaler, da det er vigtigt at kunne dræne vandet væk fra sålen, og samtidigt stå fast på underlaget.  

Alternativet er det samme som når en bils dæk er nedslidte, og derfor ikke kan lede vandet som ligger på vejen væk. Bilen har intet greb i vejen og aquaplanner derfor. For at undgå dette fænomen ved brug af fodtøj udendørs, er det derfor nødvendigt at have et groft mønster med dræningskanaler i sålerne.  

Faktisk er sålen på de fleste sikkerhedsstøvler og sikkerhedssko opbygget i et geometrisk mønster i forskellige retninger. Det resulterer i skridhæmmende egenskaber i flere retninger.  
 

Overdelens betydning for sikkerhed og komfort 

I den sorte industri stilles der ikke kun krav om sikkerheden i støvlen, men også til materialerne sikkerhedsstøvlen er lavet af. På de fleste sikkerhedsstøvler er overdelen lavet af læder og ikke tekstil el. microfiber. Det er det fordi læder er et mere holdbart materiale, som bl.a. kan holde til at få fx flydende beton på sig, uden at støvlen går i stykker og skal udskiftes. Havde overdelen været af et andet materiale, kunne materialet være blevet alt for stift af beton’en, og det kan forårsage at materialet ‘knækker’ når det bliver bukket, da det mister sine elastiske evner. Det betyder, at det med stor sandsynlighed er nødvendigt at smide skoen ud, og købe nogle nye.  

Nogle af vores modeller inden for sikkerhedsstøvler har det vi kalder en B-dry-membran, hvilket gør støvlerne vandtætte. Andre modeller har vandafvisende egenskaber, og det er jo endnu en fordel for dem der arbejder udendørs mange timer om dagen i vinterhalvåret.  

Sikkerhedsstøvler til din branche

Sikkerhedsstøvler bruges primært af dem der arbejder i den sorte industri. Sikkerhedsstøvlerne til denne branche vil oftest opleves som værende en anelse tungere og mere robuste og bastante. Det er fordi de er lavet i mere hårdføre materialer, da de skal kunne holde til lidt af hvert.  
 
Der findes også sikkerhedsstøvler til dem der arbejder i let industri. Fx til tømreren som arbejder ude hele vinteren. De er som regel lavet med en overdel i microfiber i stedet for læder. En sko af microfiber kan bruges af dem der arbejder i den lette industri, fordi der ikke udføres opgaver som ødelægger skoene med det samme. Glarmestere, vvs’ere og gartnere har også god gavn af sikkerhedsstøvler.