Perfektion til tåspidserne

Hos Sika Footwear udvikler, producerer og leverer vi fodtøj til det arbejdende folk. Fra sygeplejersken med 12-timers vagten til entreprenøren, der bygger veje og broer. Behovene varierer, men der gælder det samme for dem alle: Fodtøjet skal både passe til fødderne og til det arbejde, der udføres!

Hvad betyder tåværn, sømværn, indlægssål, mellemsål osv. og hvad har det af betydning for dig, din arbejdsdag og sikkerhed. Få et overblik herunder:

MELLEMSÅL/YDERSÅL

Der findes forskellige sålmaterialer, som kombineres ud fra brugssituationen.

De mest anvendte kombinationer er:

 • PU YDERSÅL: Skridhæmmende, stødabsorberende, slidstærk og fleksibel (også i kulde). Efter kort tids brug bliver ydersålen mere skridhæmmende.
 • PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også i kulde). PU YDERSÅL: Skridhæmmende, slidstærk og fleksibel (også i kulde). Efter kort tids brug bliver ydersålen mere skridhæmmende.
 • PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også i kulde). TPU YDERSÅL: Skridhæmmende, slidstærk, fleksibel og mulighed for detaljer og flere farver i ydersålen. 
 • PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også i kulde). GUMMI YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende, slidstærk, fleksibel og mulighed for detaljer og flere farver i ydersålen. 
 • PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også i kulde). NITRILGUMMI YDERSÅL: Skridhæmmende, ekstra slidstærk og fleksibel. Nitrilgummi er varmeresistent og tåler op til 300 °C i ét minut (HRO). 
 • EVA MELLEMSÅL: Ekstra let materiale. Stødabsorberede og fleksibel. GUMMI YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende, slidstærk, fleksibel og mulighed for detaljer og flere farver i ydersålen. 

OVERLÆDER

Overlæderet kan være af forskellige materialer, som kombineres ud fra brugssituationen.

De mest almindelige materialer er: 

 • FULDNARVLÆDER: Ekstra slidstærkt og åndbart materiale, der især anvendes i sikkerhedsfodtøj, der udsættes for hårdt brug
 • PERMAIR® LÆDER: Slidstærkt og åndbart materiale. Vandafvisende, nemt at rengøre og resistent overfor visse kemikalier, olier, salte m.m.

  file_download Download oversigten her

 • MICROFIBER: Slidstærkt, åndbart og hurtigttørrende materiale. I nogle produkter har materialet en vandafvisende effekt. 
 • TEKSTIL: Åndbart materiale med mulighed for at skabe designs med forskellige print, farver og detaljer. Kombineres ofte med andre materialer som f.eks. læder, nubuck, ruskind, mesh eller microfiber for at opnå ekstra slidstyrke mm. 

INDERFÓR

Inderfór er typisk af skind, læder, microfiber eller tekstil. Uanset materiale bidrager inderfóret til komfort og velvære. Skind og læder er naturmaterialer, der giver et ekstra godt indeklima i fodtøjet. Microfiber og tekstil er mere slidstærkt og har gode svedabsorberende og svedtransporterende egenskaber, som holder fødderne sunde og tørre. 

INDLÆGSSÅL

Indlægssålen er en vigtig bestanddel i forhold til pasform og komfort. Der findes mange forskellige såltyper. Se sortimentet af indlægssåler her. 

SØMVÆRN

Sømværnet beskytter mod at træde skarpe genstande gennem ydersålen. Sømværn kan være af stål, fiber eller træ, som alle lever op til gældende krav.
Se godkendelser her.

STÅL er et stærkt materiale, der især er velegnet til at gå på små og skarpe genstande.
FIBER er et fleksibelt og metalfrit materiale, som ikke transporterer kulde. Fiber sømværn anvendes bl.a. i alle metalfrie produkter 
TRÆ anvendes udelukkende i SIKA Comfort-træsko­serien og er især velegnet ved stillestående arbejde. Træ har også en kuldeisolerende effekt. 

TÅVÆRN

Tåværn beskytter tæerne mod faldende objekter og sammenpresning. Tåværn kan være af stål, aluminium eller composite, som alle lever op til gældende krav.
Se godkendelser her.

STÅL og ALUMINIUM er begge tynde materialer, mens COMPOSITE er et lettere og kraftigere materiale, der ikke transporterer kulde. COMPOSITE anvendes bl.a. i alle metalfrie produkter. 

Tåværn af aluminium, der beskytter tæerne mod faldende objekter og sammenpresning
Tåværn af composite, der beskytter tæerne mod faldende objekter og sammenpresning
Tåværn af stål, der beskytter tæerne mod faldende objekter og sammenpresning

Tåværn af carbon nanotube forstærket glasfiber, der beskytter tæerne mod faldende objekter og sammenpresning.

Vil du vide mere?

Kontakt vores konsulenter for råd og vejledning om det rigtige skovalg til dine behov.

Find din konsulent her