Danmarks ældste fabrikant af sikkerhedssko fylder 150 år

Fra blot at være fodtøj til at være en essentiel del af sikkerheden på arbejdspladsen; Sika Footwear har med sine 150 år bag sig været med hele vejen i udviklingen af sikkerhedssko til alle brancher i Danmark.Da familien Engelbredt begyndte at producere træsko tilbage i 1870, var der ikke synderligt fokus på hverken sikkerhed eller komfort på arbejdspladsen, og træsko var bare noget man havde på af nødvendighed. 150 år og fire generationer senere har familien Engelbredts virksomhed udviklet sig til at være en af de førende parter på markedet for højt specialiserede sikkerhedssko under navnet Sika Footwear - og forretningen fremstår kernesund. Siden 2010 har der været markant fremgang på både indtjening og bundlinje, og i hele det nye årtusinde har 150-års fødselaren udelukkende fremvist regnskaber med overskud.

Eneste leverandør til alle brancher i Danmark

Frem til 1979 fokuserede virksomheden på almindelige træsko, men herefter tog man en skelsættende beslutning. Produktionen blev professionaliseret til fremstilling af sikkerhedstræsko til industrien og arbejdstræsko til blandt andet slagterier. Gennem en række samarbejdsaftaler med danske og udenlandske producenter begyndte Sika Footwear ligeledes at producere og distribuere sikkerhedssko og -støvler, som danner grundlaget for den nuværende produktportefølje.

Udvidelsen har båret frugt, og i dag tilbyder Sika Footwear, som den eneste fabrikant, sikkerhedssko til alle brancher i Danmark. Virksomheden har 150 ansatte fordelt på hovedkvarteret i Danmark, salgsselskaber i Norge, Sverige, Tyskland og Holland samt egen produktion i Ukraine.

Udviklingen indenfor personlige værnemidler har gennemgået en vanvittig udvikling. Vi har altid allieret os med de bedste producenter i Europa og rundt omkring i verden, for at leve op til forbrugernes høje krav, fortæller Head of Sales and Marketing hos Sika Footwear, Hans Løve.

Han fortsætter:

Det kan vi på baggrund af vores mange års erfaring, innovative tilgang og brede sortiment. Jeg er stolt af, vi som den eneste danske virksomhed tilbyder sikkerhedssko til alle brancher i Danmark, der har brug for specialiseret fodtøj i arbejdstiden.

"

Vi skal altid være på forkant med udviklingen og lytte til de ønsker, vores kunder har. Det har været vores fremgangsmåde de sidste 150 år, og det vil det også være de næste 150 år.

 

Head of Sales and Marketing hos Sika Footwear, Hans Løve


Fra træ til genbrugsplast

Hvor træskoene kun i mindre grad har ændret sig siden halvfjerdserne, er man i dag nået frem til en helt anden standard af komfort for sikkerhedsskoene defineret af brugernes ønsker:

Man skal kunne holde til at have vores produkter på en hel arbejdsdag. Skoene skal derfor være åndbare, lette og behagelige at have på, så de ikke er til gene for brugeren. Vi udvikler vores sko i samarbejde med de folk, som skal bruge dem, og der er ingen tvivl om, at komfort er det allervigtigste parameter i dag. Kort sagt så kræver det, at afstanden mellem almindelige sko og sikkerhedssko er meget mindre end tidligere, samtidig med at de skal overholde et tårnhøjt sikkerhedsniveau, siger Hans Løve.

Også strømninger udenfor sikkerhedsbranchen har haft indflydelse på udviklingen. De seneste års fokus på bæredygtighed har for eksempel ledt virksomheden hen mod helt nye materialer, og Sika Footwear har som de første på det danske marked lanceret en sikkerhedssko produceret af bl.a. genbrugte plastikflasker.

Vi skal altid være på forkant med udviklingen og lytte til de ønsker, vores kunder har. Det har været vores fremgangsmåde de sidste 150 år, og det vil det også være de næste 150 år, siger Hans Løve.