Pressemeddelelse november 2021:

Efter 150 år: Første CEO udenfor familien

Martin Dahl er ny CEO for Sika Footwear. For første gang nogensinde i virksomhedens 150-år lange historie, skal landets ældste producent af sikkerhedssko ledes af en CEO, der ikke er medlem af familien Engelbredt.

Den 1. november begyndte en helt ny periode for Danmarks ældste fabrikant af sikkerhedssko, Sika Footwear. Efter 150 år med familien Engelbredt bag roret, blev titlen som CEO nemlig officielt givet videre til Martin Dahl, som er den første udefrakommende til at lede den Herningensiske virksomhed nogensinde. 

Martin Dahl kommer fra en stilling som Country Manager for Danmark og Finland i Bridgestone, som han har arbejdet for siden 2009. I sin nye stilling er Martin Dahl udset til at fortsætte Sika Footwears stabile vækst og udvide virksomhedens position på det nationale såvel som de udenlandske markeder.

Slut efter fire generationer

Martin Dahl overtager posten fra 62-årige Ole Engelbredt, der er fjerde generation af familien Engelbredt til at stå i spidsen for familieforetagendet. Ole Engelbredt har arbejdet i virksomheden i 45 år, fungeret som administrerende direktør i 34 år og har været eneejer i 22 år. Det er kort sagt en erfaren og velkendt skikkelse i administration, produktion og handel, som trapper ned. Familien Engelbredt spiller dog fortsat en vigtig rolle i virksomheden, hvor Ole fortsætter sit virke i produkt- og udviklingsafdelingen samt i bestyrelsen. Udover Ole Engelbredt har også hans samleversker Lotte Pedersen været med i driften de sidste 20 år, mens begge hans døtre ligeledes har aktier i Sika Footwear.

Jeg har længe ønsket at trække mig tilbage fra administrationsarbejdet og få mere tid til at koncentrere mig om at dyrke familien, udviklingsarbejdet og mine hobbyer. At finde den rette til at overtage roret har været en rejse, der har taget over et år, siger Ole Engelbredt. Han tilføjer:

Det har været meget vigtigt for min familie og jeg at finde en erfaren og empatisk leder til at fortsætte vores vækstrejse med vores dygtige ansatte og trofaste kunder. Jeg er derfor meget stolt af at kunne videregive ansvaret til Martin, som vi ser som et ideelt match i kommunikationen med familien og bestyrelsen og i tilgang til virksomheden. Vi vidste, han var den rette inden for det første kvarters samtale.

Skal udvikle strategien for de kommende år

Martin Dahl har samme gode fornemmelse for det kommende samarbejde med Engelbredt-familien og virksomhedens 140 ansatte.

Sika er en sund virksomhed med gode trygge familieværdier, og det bliver derfor min fornemmeste opgave at bygge videre på og fortsætte det, der allerede er opbygget her i Herning. Jeg søger altid at være meget åben, tilgængelig og synlig i min ledelsesstil, og det tror jeg på er nødvendigt for ikke alene at skabe vækst, men også tryghed, siger Martin Dahl, som inden for kort tid i samarbejde med Ole Engelbredt og bestyrelsen skal til at definere og udvikle en ny femårsplan for virksomhedens strategi og mål, der skal afløse den forrige femårsplan, som afsluttes med udgangen af 2022. 

Martin Dahl og Ole Engelbredt vil ikke afsløre detaljerne i dybden, men de vil dog gerne løfte sløret for et par af delmålene i strategien fremover.

Vi sigter mod en vækst og overskud på minimum 10 procent, for at sikre at virksomheden er i balance og forberedt til fremtidens øgede konkurrence. Dertil har vi et stort ønske om at stå endnu stærkere i udlandet. Herunder på de øvrige Skandinaviske markeder samt i DACH-landene, siger Ole Engelbredt.